Nog een blog over beleggen?

Sam Hollanders

Er zijn al zoveel websites over beleggen, wat nog een blog over beleggen toevoegen?

Vanaf mijn 19 jaar ben ik bezig met beleggen, sinds 2005 onderhoud ik diverse blogs om in 2011 auteur te worden van een aandelennieuwsbrief. Ik heb wel enkele zaken geleerd die ik met je wil delen.

Wat me nog het meeste opvalt is dat veel beleggers door de bomen het bos niet meer zien en beginnen met beleggen als kippen zonder kop. Er wordt van alles geprobeerd en de diensten die het hardste roepen krijgen het meeste aandacht.

Een andere aanpak

BeursLoper.com moet hierin anders zijn.  Zoals Warren Buffett het reeds zei, “het duurt een leven lang om een goede naam op te bouwen en slechts 5 minuten om deze te vernietigen”.

Na vijf jaar een beursblad uit te geven heb ik gemerkt dat bij veel mensen de beleggingen al fout lopen nog voor ze er aan beginnen. Een juiste mindset over geld en beleggen ontbreekt vaak.

De juiste mindset bekomen is dan ook prioriteit nummer 1.

Ik ben uiteraard wat bevooroordeeld als echte waardebelegger, maar ik ga mijn mindset niet opdringen. Iedere persoon is anders en het is belangrijk dat elkeen de juiste mindset en beleggingsmethode voor hem/haar vindt. Of dit nu lange termijn en waardebeleggen is, korte termijn en daytraden, je geld investeren in startups of iemand zoeken om je geld te beheren, elke vorm kan goed zijn, maar vraagt de nodige kennis om uit te voeren.

Momenteel werk ik aan een vragenlijst zodat u zelf kan bepalen welk type belegger u bent. De Mifid vragenlijst schiet tekort om de persoonlijkheid van de belegger te doorgronden.

Na de juiste mindset meer financiële kennis

Het tweede punt waaraan deze website zal werken is de financiële kennis, meer bepaald over beleggen, vergroten. Deels zal ik dit zelf doen, andere zaken zal ik doorverwijzen naar mensen die een betere kennis hebben van bepaalde zaken (bijvoorbeeld technische analyse) dan ik, en welke ik vertrouw.

Daarnaast zullen er artikels verschijnen over waardebeleggen, beleggingsgoeroes en hun wijsheden, zal u checklists kunnen vinden om u te begeleiden in uw beleggingen, geef ik de tools vrij welke ik zelf gebruik,… Kortom mijn doel is u een betere belegger te maken.

Om al op voorhand te verwittigen, een groot deel van deze zaken zullen gratis zijn, andere zullen wel betalend zijn. Mijn beleggingstips zal u bijvoorbeeld vinden in SMART Capital. Het zoeken en opvolgen van deze aandelen vraagt heel veel werk, de tips zijn waardevol en als ik ze gratis zou geven worden deze niet naar waarde geschat en te weinig toegepast. BrokerTarieven en Vergelijkbrokers is dan weer gratis voor de klant.

Gratis nieuwsbrief

Wilt u in de toekomst op de hoogte blijven van alle artikels die ik schrijf hier en voor andere websites, schrijf u dan hieronder in op de gratis nieuwsbrief. Voor leden van deze gratis nieuwsbrief zijn ook een reeks exclusieve artikels voorzien.

We staan samen aan de start van een mooie financiële toekomst.

Groeten,
Sam

Start Hier

Veel Gelezen

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp