Joël Schols

Joël Schols is de oprichter van Newtel, later Nextel dat nu onderdeel is van Telenet. Als ondernemer heeft Joël 20 jaar ervaring met waarderingen en overnames van bedrijven.

Groene-pijl.png

Nog 11 weetjes over Joël Schols:

 1. Geboren in december 1964 toen de Standard & Poors 500 (S&P500) index zowat op het toppunt van zijn naoorlogs feestje noteerde (763,68). Bij mijn 26ste verjaardag zal hij pas terug op hetzelfde niveau noteren .
 2. In 1980 gedeeld eerste geëindigd in het open Belgisch schaakkampioenschap. Destijds had niemand dat gepresteerd op die leeftijd. 
 3. Telecom Ingenieur aan wat vroeger Groep-T noemde, tegenwoordig KU Leuven.
 4. In 1989 een aftandse Toyota Landcruiser model 1972 gekocht. De 4×4 gedurende een jaar opgeknapt en met mijn goede vriend Jean-Marie van Melle naar Kinshasa gereden. De gsm en gps waren nog niet uitgevonden. Kaart, kompas en telex wel.
 5. Eerste stappen gezet als ondernemer in 2001 met de start van telecomintegrator Newtel aan de zijde van Peter Roelens. In 2015 fuseert het bedrijf met Nextel om vervolgens in 2018 in de handen van Telenet te komen.
 6. Het boek dat de meeste indruk gemaakt heeft: “Seven habits of highly effective people” van Stephen Covey
 7. Beleggingsboek dat breedste inzichten biedt: “Richer, Wiser, Happier: How the World's Greatest Investors Win in Markets and Life” van William Green. Recent boek, maar nu al een klassieker.
 8. Favoriete quote: Warren Buffet – “No formula in finance tells you that the moat is 28 feet wide and 16 feet deep. That’s what drives academics crazy. They can compute standard deviations and betas, but they can’t understand moats.”
 9. Meest geleerd over waardering van bedrijven: De “MBA Valuation class” aan de NY Stern University (opnames en cursus vrij te downloaden), vele schrijfsels en boeken van Aswath Damodaran, “Valuation” van McKinsey en de vele boeken, interviews en publicaties van Michael Mauboussin.  
 10. Motto: Lezen, luisteren, kijken. Gefocussed de meest relevante informatie binnen nemen en zo min mogelijk oordelen vellen. Eigen mening steeds in vraag stellen.
 11. Wat drive geeft: Zo veel mogelijk kennis overbrengen door te schrijven, te podcasten, lezingen en workshops te geven,  sofagesprekken met mijn zonen en hun vrienden.

Je kan Joël Schols volgen via  LinkedIn … of inschrijven op de gratis nieuwsbrief hieronder.