Gelukkige Verjaardag Warren Buffett

Sam Hollanders

Warren Buffett werd enkele dagen geleden, op 30/8 om precies te zijn, 88 jaar oud.

Hiermee is hij op 5 dagen na 50 jaar ouder als ik. En als ik en ga kijken wat hij 50 jaar geleden deed is het tijd voor mij om een tandje bij te steken.

50 jaar geleden bestuurde hij namelijk al 4 jaar Berkshire Hathaway. Misschien wordt het tijd dat ik mijn Charlie Munger zoek om samen een holding uit de grond te stampen. (Of als er een Warren is die een Charlie zoekt, die rol wil ik ook wel vervullen ? )

Niet dat ik me wil vergelijken met Buffett, dat kan niemand. Maar ik weet wel dat ik 2 zeer belangrijke eigenschappen met hem deel (op gebied van beleggen) namelijk emotionele stabiliteit bij het beleggen en een lange termijnvisie.

Vandaag kan ik enkel maar hopen dat ik ook de leeftijd van 88 mag halen, zo fit en gezond als Buffett vandaag is. Maar beleggen, dat doe ik wel alsof ik dit makkelijk zal halen, en er nog eens 50% kan bijdoen.

Buffett verdiende 99% van zijn rijkdom na zijn 50ste verjaardag, dus dat is al hoopgevend.

Maar waar ik Buffett het meeste voor bewonder is zijn capaciteit om zaken simpel voor te stellen en krachtig te verwoorden, terwijl hij ons wat leert. Zijn verjaardag is een mooie gelegenheid om nog eens enkele uitspraken mee te geven.

  • Vandaag zit iemand in de schaduw omdat iemand heel lang geleden een boom heeft geplant.
  • Wees angstig wanneer anderen gulzig zijn en wees gulzig als anderen angstig zijn.
  • Vraag nooit aan een kapper of je een knipbeurt nodig hebt.
  • Het maakt niet uit hoeveel talent je hebt of hoe hard je werkt, sommige dingen hebben gewoon tijd nodig. Je kan geen baby maken in één maand door 9 vrouwen zwanger te maken. Er zijn geen binnenwegen.

Start Hier

Veel Gelezen

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp