5 Favoriete Aandelen van BeursLoper in De Standaard deel-3

Sam Hollanders

Omdat ik veel belang hecht aan het steeds volledig en eerlijk informeren, ook wanneer aandelen niet het gewenste resultaat hebben geleverd, geef ik hieronder even een kort overzicht van de bedrijven die ik de vorige twee keer naar voren heb geschoven.

December 2012:

 • Ackermans & van Haaren: Dit blijft één van mijn favoriete aandelen, al is kopen er nu even niet bij. Ik houd ze wel stevig vast. Ik verwachtte niet erg veel animo in de koers, maar deze is desondanks wel gestegen van €61 tot €80 nu, ofwel +31%.

 • Bongrain: Steeg van €45,5 naar €60 ofwel +31,9%. Ik houd deze nog bij tot +-€80.

 • BE Semiconductor: wegens te cyclisch heb ik deze in april 2013 verkocht met slechts 11% winst. Als ik wat meer geduld had gehad had ik de volledige rit van toen €5,65 naar €8,74 ofwel 54,7% stijging kunnen meemaken.

 • Accell Group: Deze zat zowel in de lijst van december 2012 als in die van juni 2013. Dit is het enige pijnlijke verhaal in de twee selecties. De koers ging van €19,95 naar €13,69 ofwel -31,4%. En eigenlijk begrijp ik het niet erg goed. Een mooi bedrijf met sterke merken en de sterke groei in de elektrische fietsen. De winst en omzet lijden wel nog steeds onder de crisis in Europa. Ik houd mijn aandelen nog bij en geloof nog steeds in het potentieel.

 • Corticeira Amorim: Dit is één van de succesverhalen van BeursLoper. Deze is dit jaar met 104% winst verkocht. Toen ik deze de eerste keer voorstelde was deze al flink gestegen en stond aan €1,55, maar hij is doorgegaan tot aan de faire waarde waarop ik deze verkocht heb aan €2,39, en noteert nu €2,4 ofwel 54% hoger.

Juni 2013:

 • Accell Group werd opnieuw herhaald.

 • Corticeira Amorim, idem.

 • Vivendi: Bij dit bedrijf is veel veranderd. Activision Blizzard werd verkocht, net als Maroc Telecom en SFR wordt binnenkort afgesplitst. Het bedrijf wil omvormen tot een mediagroep rond de muziek en film poten van het bedrijf. Dit verhaal kan beide richtingen uit. Ik heb slechts een heel klein deel van mijn aandelen gehouden om het verhaal goed te kunnen blijven volgen. Het is wel gestegen van €15,12 naar €19,25 nu ofwel +27,3% in een goed half jaar tijd.

 • Dorel Industries: Dit bedrijf heeft niet bewogen en staat welgeteld 0,10 CAD hoger dan toen. Deze staat nu opnieuw in mijn vijf favorieten.

 • CF Industries: deze steeg van $193,56 naar $233,98 ofwel +20,8%. Nog wel wat potentieel over, maar de margin of safety is te klein om nu nieuw in te stappen

5 favorieten vandaag

Dorel Industries

Dorel Industries is actief in drie sectoren: baby -en kinderartikelen, fietsen en ready-to-assemble meubelen.

In de baby -en kinderartikelen is Dorel Industries de grootste producent ter wereld met zeer bekende merken als Quinny, Cosco, Maxi Cosi, Bébé Confort,…

De fietsen worden gemaakt onder ronkende namen als Canondale, Schwinn, en Mongoose.

De beurskoers is achtergebleven omdat het bedrijf eerder zwakke resultaten heeft geboekt in de laatste negen maanden met lagere omzet en lagere marges. We zien wel dat dit volledig te wijten is aan Europa en USA waar de consument toch wat op zijn geld blijft zitten. De groei in Zuid-Amerika gaat onverstoord verder.

De slechte cijfers zorgen er wel voor dat dit bedrijf met zijn sterke merken portefeuille nu wel te koop is aan 0,88 keer de koersboekwaarde en 15,64 keer de zwakke winstcijfers van de afgelopen 12 maanden.

(Ticker: DII.B   Beurs: Toronto   koersdoel CAD52,53  Marktcap: 1,31 miljard CAD)

Barco

Dit bedrijf, dat visualisatie en display oplossingen levert voor onder andere medische beeldvorming, verkeerscontrole, media, evenementen, digitale cinema en presentaties, zal u waarschijnlijk niet onbekend zijn.

Barco is een bedrijf met een solide balans welke zijn groei en innovatie kan financieren uit eigen middelen.

Momenteel te koop tegen 8,43 keer de winst.

(Ticker: Bar   Beurs: Euronext Brussel   koersdoel €92,12  Marktcap: 683,49 miljoen €)

Ebro Foods

Dit Spaans voedingsbedrijf is gegroeid van een suiker -en zuivelbedrijf onder de naam Ebro Puleva naar de wereldleider in de verkoop van rijst en de nummer twee producent van verse pasta’s. En dit op slechts 10 jaar tijd.

Merken als Bosto, Panzani, Bollante, Bleu Ribbon en Reis-fit zijn slechts enkelen uit het assortiment.

Let op: Dit bedrijf mag je niet verwarren met Ebro Foods Inc, dit Amerikaans bedrijf dat Spaanse gerechten verdeelt, heeft niets met het Spaanse Ebro Foods te maken en noteert daar op de OTC markt.

Het Spaanse Ebro Foods is lid van de IBEX35, ofwel de Spaanse sterindex.

Dankzij enkele tijdelijke tegenslagen, buiten het bedrijf zoals de droogte in Texas en de rijstsmokkel in Marokko, is er voor dit goed gerund bedrijf nu een koopkans.

(Ticker: EBRO   Beurs: MCE Spanje   koersdoel €23,86  Marktcap: 2,5 miljard €)

Activision Blizzard

Activision Blizzard is de grootste ontwikkelaar van computerspellen ter wereld. Het bedrijf heeft veel van de bekendste titels ter wereld in portefeuille zoals Call of Duty, World of Warcraft, Diablo en Skylander.

Gamen is een echte groeimarkt. Het computerspel is er niet enkel meer voor jongens, ook de driejarige dochter tot de 87-jarige grootmoeder is aan het gamen geslagen op Ipad’s, Ipods,…

Met een relatief lage schuldgraad en marges die veel hoger zijn (23,6% nettowinstmarge en 29,8% operationele marge) dan die van de concurrentie, is dit een bedrijf om in portefeuille te hebben.

(Ticker: ATVI  Beurs: Nasdaq   koersdoel $26,12  Marktcap: 11,79 miljard $)

Bonduelle

Dit Franse bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van groenten in alle vormen. Groenten in blik zijn goed voor de helft van de omzet van het bedrijf. In deze sector zijn ze de nummer 1 in Europa, Rusland en Canada.

In diepvriesgroenten zijn ze de nummer 2 in Europa en nummer 1 in Canada. In de afdeling verwerkte groenten, waaronder salades en ready-to-eat vallen, is het bedrijf de nummer 1 ter wereld.

Ondertussen is de zesde generatie van de oprichtersfamilie actief in het bedrijf. Ze bezitten ook nog steeds meer dan de helft van de aandelen.

In de gejaagde maatschappij van vandaag is het vaak moeilijk om gezond te blijven eten. Het bewustzijn hieromtrent wordt echter steeds groter. Bonduelle is perfect geplaatst om van deze trend te genieten.

(Ticker: Bon  Beurs: Euronext Parijs   koersdoel €30,28  Marktcap: 574,81 miljoen €)

Bij SMART Capital worden aandelen geselecteerd op basis van fundamentele data, en steeds na grondige analyse. De principes van het value-investing of waardebeleggen worden steeds toegepast.

Dat wil zeggen dat er gezocht wordt naar bedrijven:

 • waarvan we begrijpen hoe ze hun winst maken

 • die kwalitatief sterk zijn

 • die ondergewaardeerd zijn

 • met een goed trackrecord

 • met een degelijk en betrouwbaar management

 • met een beperkte schuld

 • met competitieve voordelen

Start Hier

Veel Gelezen

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp